![]() |
Baklalı Patates Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Baklalı patates salatası
Baklalı patates salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 1.5 saat 4 kişilik Malzemeler: 500 gram iç bakla 4 adet taze soğan 1 demet fesleğen 1 kilogram patates 1 adet soğan 100 ml. beyaz üzüm sirkesi 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 adet limon kabuğu rendesi 20 gram dolmalık fıstık tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve dilimlere kesin. İç baklaların zarlarını çıkartın. 2 su bardağı tuzlu su ile 15 dakika haşlayıp suyunu süzün. Taze soğanı ayıklayıp halka halka doğrayın. Fesleğeni ayıklayıp yıkayın, suyunu süzüp mutfak robotunda incecik kıyın. Hazırladığınız malzemeleri karıştırın. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Sirke, zeytinyağı, limon kabuğu rendesi ve hardalı karıştırıp soğanlara ekleyin. Tuz, karabiber ve toz şekerle tatlandırın. Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün. Dolmalık fıstıkları yağsız tavada kavurup salatanın üzerine serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.