![]() |
Beyaz Peynirli Patates Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Beyaz peynirli patates salatası
Beyaz peynirli patates salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 15 dakika 6 kişilik Malzemeler: 800 gram patates 600 gram lahana 2 yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı hardal 150 ml. sebze suyu (tablet) 1 demet semizotu 350 gram beyaz peynir 150 gram un 2 adet yumurta 150 gram galeta unu 300 ml. sıvı yağ tuz karabiber 50 gram soğan 80 ml. zeytinyağı 1 yemek kaşığı tozşeker 70 gram yeşil zeytin Lezzete tam not Vejetaryenler sağlıklı beslenirken en çok besinler arasında denge kurmaya dikkat ederler. Biz de bu özelliği göz önünde bulundurarak protein, vitamin ve mineral içeriği iyi ayarlanmış, üstelik de sıcak yaz günleri için hafifliğin öne çıktığı bir tarifi onlar için hazırladık. Hazırlanışı: Patatesleri tuzlu suda haşlayıp kabuklarını soyun. Lahanayı temizleyip 2 cm. lik karelere bölün. Soğanları küb şeklinde doğrayın. 20 ml. zeytinyağını bir tavada ısıtıp lahana ve soğanları hafifçe kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Patatesleri dilimleyip lahana ve zeytinlerle karıştırın. Limon suyunu, hardal, tuz, karabiber ve biraz toz şeker ile mikserde karıştırın. Sebze suyunu ısıtıp yavaş yavaş hardallı karışıma katın. Kalan zeytinyağını ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız sosu patateslerin üzerine döküp iyice harmanlayın. Semizotunu ayıklayıp yıkayın. Suyunu süzüp saplarıyla beraber salataya ilave edin. Beyaz peyniri küb şeklinde doğrayın. Un, galeta unu ve çırpılmış yumurtaları ayrı ayrı çukur kaplara koyun. Peynir küblerini önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulayın. Yağı bir tavada kızdırın. Peynirlerin her tarafını 1-2 dakika altın rengi olana kadar kızartın. Kızartığınız peynirleri kağıt havlu üzerine çıkararak süzdürün. Patates salatasına koyup servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.