![]() |
Kan Portakallı Radika Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Kan portakallı radika salatası
Kan portakallı radika salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik 130 kalori Malzemeler: 1 demet renkli salata 2 adet portakal 1 demet dereotu 20 gr. badem 2 adet kan portakalı 4 adet enginar kalbi 1 demet radika 30 ml. zeytinyağı 1 adet yeşil limon esmer şeker kırmızıbiber beyaz biber tuz Hazırlanışı: + Dereotunu tuzlu kaynar suda 20 saniye tutup çıkartın. Buzlu suda soğutun. İyice kurutun. 20 ml. zeytinyağı ile blendere koyup çevirin. Portakalın suyunu sıkın. Yarıya inene kadar esmer şekerle kaynatın. Soğutun. 10 ml. zeytinyağı, tuz ve beyaz biber ekleyin. Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. 1800 C’de ısıttığınız fırınınızda 5 dakika renkleri dönene kadar tutun. Tuz ve kırmızıbiber serpin. Kan portakallarını fileto çıkartıp dilimleyin. Salata ve radikaları yıkayıp süzün. Tüm malzemeyi servis tabağına alın, bademleri ekleyin. Hazırladığınız soslarla servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.