![]() |
Bezelyeli Bahar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Bezelyeli bahar salatası
Bezelyeli bahar salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram iç bezelye 300 gram sultani bezelye 300 gram yeşil kuşkonmaz 200 gram ufak beyaz mantar 1 demet taze soğan 4 yemek kaşığı elma sirkesi 4 adet yumurta 2 yemek kaşığı tatlı hardal 80 ml. sıvı yağ 10 yaprak nane tuz karabiber Sebze salatalarında lezzet artırıcı unsurlardan biri de onları diri diri kullanmaktır. Bu nedenle tarifini verdiğimiz haşlama sürelerine mutlaka uyun. Hazırlanışı: Bezelyeyi ayıklayın. Sultani bezelyelerin kılçıklarını alın. Her ikisini kaynamakta olan tuzlu suya atıp 3-4 dakika blanşe edin. Süzgeçten geçirip yeşil kalmaları için buzlu suya koyun. Kuşkonmazların alt kısımlarını soyup, verevine 1 cm. uzunluğunda parçalara kesin. 1-2 dakika tuzlu suda blanşe edip soğuk suya tutun. Mantarları ince dilimlere, soğanları ince halkalara doğrayın. Yumurtaları 9 dakika haşlayıp soğuk suya tutun ve soyun. Sirke, hardal, tuz, karabiberi karıştırın, azar azar sıvı yağı ilave edin. Sebzeleri büyük bir salata kasesine koyup sos ile karıştırın. En son nane yapraklarını incecik şeritlere kesip salataya karıştırın. Yumurtaları dilimleyip üzerine dağıtın. Bağet veya francala ekmek ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.