![]() |
Egzotik Meyve Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Egzotik meyve salatası
Egzotik meyve salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 45 dakik a 6 kişilik 120 kalori Malzemeler: 2 adet portakal 1 adet pembe greyfurt 1 adet kivi 1 küçük şeftali 1 adet ananas (300 gr.) 20 gr. limon suyu 40 gr. bal 90 gr. yağsız süt 2 yumurta sarısı C vitamini kaynağı olarak bilinen greyfurt, kandaki şeker değerlerini düşürdüğü gibi diş etlerini de koruyor. Hazırlanışı: + Greyfurt ve 1 portakalın kabuğunu beyaz kısımları kalmayacak şekilde soyun. Enine dilimlere kesin. + Kiviyi soyun, uzunlamasına ikiye bölüp enine dilimleyin. Şeftaliyi soyun. Çekirdeğini çıkartarak ince dilimlere kesin. Ananası soyun, ikiye bölün. Ortadaki sert kısmını çıkartın, ince dilimlere kesin. + Kalan portakalın kabuğunu incecik soyup şerit doğrayın. 100 ml. suyunu sıkın. 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu, 10’ar gr. portakal ve limon suyunu 20 gr. bal ile karıştırın. Meyve dilimlerini bir tabağa yerleştirin. Üstüne sosu dökün. 10 dakika bekletin. + Sabayon için sütü, 20 gr. balı ve yumurta sarılarını metal bir kabın içinde karıştırın. Kabı kaynama noktasında olan su dolu başka bir kabın içine oturtun. Yumurtalar koyu krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. + Kabı buzlu su dolu başka bir kaba oturtup soğuyuncaya kadar çırpmaya devam edin. Meyve salatası ile servis yapın. Üstünü şerit portakal kabuklarıyla süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.