![]() |
Bezelyeli Mantar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Bezelyeli mantar salatası
Bezelyeli mantar salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 100 gram sultani bezelye 250 gram domates 500 gram mantar 100 gram dilimlenmiş jambon 1 demet taze soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz 2 yemek kaşığı worcestershire sosu 2-3 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi tatlı kırmızı biber tuz karabiber Hazırlanışı: Sultani bezelyeleri ayıklayın, yıkayın, tuzlu suda 6-8 dakika haşlayın. Süzüp soğuk suya tutun. Domatesleri dörde bölüp çekirdeklerini çıkartın, şerit şerit doğrayın. Jambonu küçük kübler şeklinde kesin. Mantarları dilimleyip taze soğanı kıyın. Jambonu kızgın yağda kızartın, mantarları katın, maydanoz ve kırmızı biber serpip harlı ateşte 3-5 dakika pişirin. Mantarlara Worcestershire sosunu ilave edip bir kasede ılınmaya bırakın. Domates, sultani bezelye ve taze soğanı katıp sirke, tuz ve karabiber ile tatlandırın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.