![]() |
Armutlu Ve Rezeneli Mercimek Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Armutlu ve rezeneli mercimek salatası
Armutlu ve rezeneli mercimek salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 70 dakika 4 kişilik Malzemeler: 150 gram kırmızı mercimek 400 gram Rezene 60 ml. limon suyu 75 ml. beyaz şarap sirkesi 60 ml. zeytinyağı 2 adet armut 1/2 adet kıvırcık salata 200 gram kırmızı lahana 30 gram kıyılmış ceviz 1 demet kekik tuz karabiber Bu salatada armut yerine yeşil ya da kırmızı elma da kullanabilirsiniz. Salatada kullandığınız kırmızı mercimeğin nişasta oranı diğer türlerinden fazladır. Hazırlanışı: Kekik yapraklarının yarısını süslemek için ayırın, yarısını ince kıyın. 400 ml. suyu kaynatın, mercimek ve kıyılmış kekiği ağzı kapalı olarak, kısık ateşte 15-18 dakika haşlayıp, sycak tutun. Rezeneyi temizleyip ince kıyın. Armutları ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartıp 1/2 santim eninde verev kesin. Rezene ve armudu limon suyu ile karıştırın. Sirke, tuz ve karabiberi, zeytinyağı ile karıştırın mercimeği süzün, rezeneli sosla karıştırıp soğumaya bırakın. Mercimeği, rezene ve armutla karıştırıp, temizlenmiş ve doğranmış salata yapraklarının üzerinde, ceviz ve kekik yaprakları ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.