![]() |
Karidesli Patates Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Karidesli patates salatası
Karidesli patates salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 1 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 1 kilogram patates 2 yemek kaşığı limon suyu 2 adet avakoda 250 gram dondurulmuş karides 2 yemek kaşığı mayonez 2 yemek kaşığı ketçap 1 yemek kaşığı konyak 250 ml. süt 1 demet maydanoz acıbiber sosu tuz karabiber Başınıza gelebilecekler Kıvam: l Patatesler haşlanırken dağılabilir veya az pişmiş olabilir. l Avokado ayıklandıktan sonra kararabilir Lezzet: l Patatesler sosu çekmez. Sizden önce keşfedildi Kıvam: l Orta boy patatesler seçin ve kabukları ile birlikte haşlayın. Kabukları çatlar çatlamaz sudan çıkarın. l Avokadoların kararmaması için her tarafını limon suyu ile oğun. Lezzet: l Patatesleri soğumadan kalının. Böylece sosu daha çabuk çekip lezzet kazanmalarını sağlayın. Hazırlanışı: Patatesleri kabukları ile birlikte haşlayıp soyun, dilimleyin. Avokadoları soyun, uzunlamasına ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın. Dilimleyip üzerine bir yemek kaşığı limon suyu gezdirin. Karidesleri, çözülmelerini beklemeden kaynar suda 5 dakika haşlayın. Tuz ve karabiber ekip, kalan limon suyu ile tatlandırın. Mayonezi yoğurt, ketçap, konyak ve süt ile karıştırın. Tuz, karabiber, acı biber sosu ile tatlandırıp patateslerle karıştırın. Karideslerin yarısını da katarak, 10 dakika buzdolabında dinlendirin. Üzerini kalan karidesler ve maydanozla süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.