![]() |
Bezelyeli Pancar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Bezelyeli pancar salatası
Bezelyeli pancar salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 1.5 saat 20 adet Malzemeler: 1 kilogram orta boy pancar 1 adet siyah turp 350 gram mayonez 4 yemek kaşığı elma sirkesi 1/2 yemek kaşığı hardal 1 demet maydanoz 2 yemek kaşığı sıvıyağ 300 gram soğan 1 yemek kaşığı esmer şeker 150 gram bezelye tuz beyaz biber Hazırlanışı: Pancarı iyice yıkayın. Daha sonra üzerini tamamen örtecek kadar su koyup üstü kapalı olarak, orta ateşte 45 dakika pişirin. Bu arada soğanı soyup ince kıyın. Yağı bir tavada kızdırın, soğanı içinde sote edin, şekeri serpin ve 2 dakika karamelize edin. Pancarları soyun, 1 cm. büyüklükte küblere doğrayın ve soğan ile karıştırın. Turbu soyup rendeleyin. Bezelyeyi kaynar suda 10 dakika haşlayın, soğuk suyla şoklayın ve süzülmeye bırakın. Mayonezi, sirke, hardal, turbun 2/3ü, tuz ve beyazbiber ile iyice karıştırarak bir sos yapın. 2-3 adet maydanoz yaprağını ayırıp kalanını ince kıyın. Pancar, bezelye, sos ve maydanozu büyük bir kaseye alın, kalan turbu serpin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.