![]() |
Havuçlu Portakallı Yoğurt Salatalar & Mezeler & Soslar
Havuçlu portakallı yoğurt
Havuçlu portakallı yoğurt Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 15 dk 2 kişilik 220 kalori Malzemeler: 2 adet havuç 2 adet portakal 100 gram yağlı yoğurt 1-2 tatlı kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı bal taze nane yaprağı acı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı antep fıstığı Hazırlanışı: Havuçları soyun, ince ince rendeleyin. Portakalları beyaz kısmını tamamen alarak soyun, dilimlerden fileto çıkartın. Fileto çıkartırken akan portakal suyundan 4 yemek kaşığını bir kenara ayırın. Havuç rendesi ve portakal filetoları yoğurtla karıştırın. Limon suyu, portakal suyu ve balı ince şeritlere kestiğiniz nane ve acı kırmızı biber ile karıştırın. 2 kaseye taksim edip üzerlerine antepfıstığı serpin. Kişi başına 1 adet etimek veya 20 gr. kepekli bisküvi ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.