![]() |
Biberli Havuçlu Lahana Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Biberli havuçlu lahana salatası
Biberli havuçlu lahana salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 45 dakika 8 kişilik 137 kalori Malzemeler: 20 gr. tereyağı 250 ml. süt 20 gr. un 20 gr. şeker 1/2 tatlı kaşığı pul biber 2 yumurta sarısı 60 ml. beyaz şarap sirkesi 4 tatlı kaşığı acı hardal 500 gr. yeşil lahana 200 gr. havuç 1 adet büyük kırmızı dolmalık biber 1 adet büyük kırmızı soğan 1 büyük demet frenk soğanı 50 gr. tuzlu yer fıstığı tuz Hazırlanışı: Tereyağını eritip, sütle karıştırın. Başka bir tencerede unu, şekeri, pul biberi ve yumurta sarılarını karıştırın. Karışıma hazırlamış olduğunuz yağlı sütü ekleyin, orta ateşte devamlı karıştırarak sos koyulaşıncaya kadar ısıtın. Sosu sirke, tuz ve hardal ile tatlandırın, soğumaya bırakın. Lahanayı temizleyin, ortasındaki sert kısmı çıkartın. Temizlediğiniz lahanayı ince şerit şeklinde doğrayın. Bir miktar tuz ekleyerek ellerinizle 5 dakika ovuşturun. Havucu soyun, iri rendeleyin. Biberi dörde bölün, 1/2 cm. kalınlığında şerit kesin. Soğanı küçük küp doğrayın. Hazırladığınız bütün sebzeleri sos ile karıştırın. Üstü kapalı 3 saat marine edin. Frenk soğanını ince halka doğrayıp, salataya ekleyin. Salatanın üzerine kıyılmış fıstıkları serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.