![]() |
Lahana Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Lahana salatası
Lahana salatası Salatalar & Mezeler & SoslarHazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik Malzemeler: 800 gram lahana 1 demet kırmızı turp 2 adet soğan 1 demet maydanoz 150 gram pastırma 5 yemek kaşığı sıvıyağ 100 ml. elmasuyu 4 yemek kaşığı elma sirkesi 3 tatlı kaşığı çeşnili hardal toz şeker Acı toz kırmızı biber sıvı yağ tuz karabiber Hazırlanışı: Lahanayı temizleyip dörde bölün. Kökünü çıkartıp ince ince kıyın. Turpları yıkayıp temizleyin ve dörde bölün. Soğanları soyup dörde bölün ve ince ince doğrayın. Sos için maydanozları ayıklayın, birkaç yaprağını bir kenara ayırıp kalanını ince kıyın. Pastırma dilimlerini ikiye bölüp kıtırlaşıncaya kadar sıvı yağda kızartın. Elma suyunu elma sirkesi, hardal, tuz, karabiber, 1 tutam şeker ve acı kırmızı toz biberle karıştırın. Kıyılmış maydanozu ilave edin. Lahana, turp ve soğanları sosa katın. 15 dakika bekletin. Pastırma ve maydanoz yaprakları ile servis yapın. Turp, lahana, soğan gibi baharlı yiyeceklerin daha kolay sindirilmeleri için, ince kıyıldıktan veya rendelendikten sonra üzerlerine tuz serpilir ve 5-10 dakika bekletilir. Sonra oğularak suyu çıkartılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.