![]() |
Turplu Patates Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Turplu patates salatası
Turplu patates salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 1.5 saat 4 kişilik Malzemeler: 800 gram patates 100 gram arpacık soğanı 250 ml. sebze suyu 300 gram küçük kırmızı turp 1 yemek kaşığı maydanoz 2 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi 6 yemek kaşığı zeytinyağı tuz Hazırlanışı: Patatesleri yıkayın, kabuklarıyla birlikte 20-25 dakika tuzlu suda haşlayın, süzün. Buharının çıkmasını bekleyip henüz ılıkken kabuğunu soyun. 1/2 cm. kalınlığında dilimleyin. Soğanları soyup küp küp doğrayın. Sebze suyunu soğan, sirke ve 3 yemek kaşığı yağ ile 5 dakika kaynatın. Ateşten indirip 15 dakika dinlendirin. Turpları temizleyin, yıkayın ve dilimleyin. Patatesleri büyük bir çanak içinde sebze suyu, kalan yağ ve turplar ile harmanlayın. Tuz, biber serpip 30 dakika tadını çekmesi için dinlendirin. Servis yapmadan önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serpişirip tuzlayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.