![]() |
Levrekli Mercimek Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Levrekli mercimek salatası
Levrekli mercimek salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 15 dakika 4 kişilik Malzemeler: 200 gram levrek fileto 1/2 litre yarım yağlı süt 200 gram yeşil mercimek 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı balzamik sirke 1/2 limon kabuğu rendesi tuz karabiber Hazırlanışı: Balığı cam bir kaba alın, üzerine sütü dökün. Üzerini örtüp bir gece buzdolabında bekletin. Soğuk tuzlu suya mercimeği atıp bir taşım kaynatın. 30 dakika sonunda ateşten alarak süzün. Balığı, sütle birlikte, içine tuz eklemeden, 5 dakika orta ateşte haşlayın. Süzdükten sonra kuşbaşı parçalara bölün. Zeytinyağı, tuz, karabiber, balzamik sirke ve limon kabuğu rendesini ayrı bir kabın içinde çırpın. Mercimek ve levrek filetolu karışımı bu sosla tadlandırarak, ılık ılık servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.