![]() |
Sultani Bezelyeli Fesleğen Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Sultani bezelyeli fesleğen salatası
Sultani bezelyeli fesleğen salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik 400 kalori kalori Malzemeler: 250 gram nohut 1 diş sarmısak 1 adet soğan 1 demet maydanoz 10 adet küçük domates 2-3 yemek kaşığı üzüm sirkesi 4 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber 300 gram sultani bezelye 2 adet küçük havuç 1/2 su bardağı dolmalık fıstık 2 demet fesleğen 2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı elma sirkesi 6 yemek kaşığı zeytinyağı tuz şeker Kolesterol : Orta Hazırlanışı: Bezelyeleri ayıklayın, yıkayın ve kaynar suda 2 dakika haşlayın. Havuçları temizleyip incecik dilimleyin. Dolmalık fıstıkları tavada, altın sarısı olana kadar karıştırarak kavurun. Fesleğenin yapraklarını saplarından koparın. Sos için sarmısağı soyun, dövün. Sirke, tuz ve bir tutam şekerle karıştırıp, sıvı yağ ile salata sosunu hazırlayın. Havucu, bezelyeyi, dolmalık fıstığı ve fesleğeni servis tabağını alıp, sosu üzerinden gezdirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.