![]() |
Kayısılı Yeşil Salata Salatalar & Mezeler & Soslar
Kayısılı yeşil salata
Kayısılı yeşil salata Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik Malzemeler: 100 gram yeşil kıvırcık salata 100 gram göbek salata 100 gram marul 250 gram taze fasulye 4 adet kayısı 6 dilim füme hindi jambonu 100 gram dolmalık fıstık 30 gram tereyağı 50 gram parmezan peyniri 2 yemek kaşığı balmasik sirke 1 adet limonun suyu 1 yemek kaşığı bal tuz sos için 3 yemek kaşığı fındık yağı 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2 yemek kaşığı balsamik sirke karabiber tuz Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarıp her parçayı tekrar ikiye bölün. Yeşil salataları ayıklayıp yıkayın. Taze fasulyeleri yıkayın, ayıklayın ve tuzlu kaynar suda 10 dakika blanşe edip süzün. Fıstıkları yağsız tavada pembeleştirin. Peyniri irice ufalayın. Hindi jambonunu şerit şerit kesin. Kayısıları kızgın tereyağında çevirin, üzerine bal, sirke ve limon suyu döküp karıştırarak bir kenara alın. Çukur bir salata kasesinde fındık yağı, ayçiçek yağı, 2 yemek kaşığı balsamik sirke, tuz ve kakabiberi karıştırıp sosu hazırlayın. Salata kasesine kayısılar ve peynirler hariç tüm malzemeyi koyun. Üzerine sosu gezdirin. En üste peynir ve kayısıları ekleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.