![]() |
Patates Kereviz Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Patates kereviz salatası
Patates kereviz salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 800 gram taze patates 2 adet kırmızı soğan 150 gram sap kereviz 150 gram salatalık turşusu 150 gram mayonez 100 gram yağlı yoğurt 1 yemek kaşığı hardal 1 yemek kaşığı limon suyu 30 gram kapari 1/2 demet maydanoz tuz karabiber Patatesi haşladıktan sonra, henüz sıcakken, bir miktar sirke eklenmiş et suyunda kısa bir süre boyunca bekletirseniz daha keskin bir tat kazandırmış olursunuz. Hazırlanışı: Patatesleri kabukları ile birlikte 15-20 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzülmeye bırakın ve dikkatlice kabuklarını soyun. Soğanı soyun, dört parçaya bölün ve yarım ay şeklinde, piyazlık doğrayın. Sap kerevizi temizleyin, yıkayın ve salatalık turşusu ile birlikte ince ince dilimleyin. Mayonezi yoğurt, hardal, limon suyu, tuz, karabiber ve kapari ile karıştırın. Turşuyla kerevizi ilave edip karıştırmaya devam edin. Maydanozu ince ince kıyın. Patatesleri dörder parçaya bölün. Hazırladığınız sosu üzerine dökün, ve dikkatlice harmanlayın. Üzerine kıyılmış maydanozları serpiştirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.