![]() |
Sarmısaklı Kuşkonmaz Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Sarmısaklı kuşkonmaz salatası
Sarmısaklı kuşkonmaz salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik Malzemeler: 700 gram yeşil kuşkonmaz 2 adet küçük domates 90 ml. zeytinyağı 30 ml. beyaz üzüm sirkesi 45 ml. sıvıyağ 2 tatlı kaşığı bal 1 adet kırmızı dolmalık biber 50 gram ceviz içi 10 gram toz şeker 30 gram tereyağı 2 diş sarmısak 200 gram taze keçi peyniri tuz karabiber Hazırlanışı: Kuşkonmazların uçlarını kesin ve soyun. Tuzlu suda 6 dakika blanşe edin. Soğuk suya tutup süzdürün. 2 adet domatesi yıkayın ve ikiye bölün. Sirkeyi 45 ml. zeytinyağı, sıvı yağ, tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırın. Domatesi ve kuşkonmazı tuzlayıp karabiberleyin. Hazırladığınız sos ile marine edin. Biberi ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın, küp şeklinde doğrayın. Cevizleri kıyın. Sarmısak başlarının kabuğunu soyun ve sapından uzunlamasına ikiye bölün. Kalan zeytinyağını tavada kızdırın. Sarmısakları 6-7 dakika kızartın. Mutfak kağıdı üstüne çıkartıp yağını süzdürün. Şekeri kısık ateşte karamelize edin. Tereyağını, kalan bal, ceviz, biber ve sarmısakla birlikte şekere katıp karıştırın. Keçi peynirini doğrayıp kuşkonmaz salatası ile birlikte tabaklara alın. Sarmısaklı karameli üzerlerine döküp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.