![]() |
Kuru Fasulyeli Kış Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Kuru fasulyeli kış salatası
Kuru fasulyeli kış salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 300 gram iri kurufasulye 80 gram hindi pastırması 250 gram taze rezene 1 adet portakal 120 ml. zeytinyağı 45 ml. beyaz şarap sirkesi 4 diş sarmısak 1 dal ada çayı 1 dal biberiye 70 gram arpacık soğan 4 dal kekik 100 gram kuzu gevreği 1 adet kırmızı yaprak salatası 60 gram iri rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı: Fasulyeleri bir gece önceden soğuk su ile ıslatın. Ertesi gün sarmısak, adaçayı, biberiye ve fasulyeleri 3 litre su ile orta ateşte 3 saat haşlayın. Son 1/2 saatinde biraz tuz atın. Pastırmaları 1/2 cm. eninde verev kesin. Yağsız tavada kavurun ve kağıt havluya alın. Sos için: Arpacık soğanlarını soyun, küçük küp şeklinde doğrayın. Rezenenin yeşil kısmını ayırın. Rezeneyi ikiye kesin ortasındaki sert kısmını çıkartın ve küçük küp şeklinde doğrayın. Kekik yapraklarını irice kıyın. Portakalın suyunu sıkın. Zeytinyağını kızdırın, soğan, rezene ve kekiği kavurun. Ateşten alın portakal suyu ve sirke ilave edin. Fasulyeleri süzgeçte süzün. Sarmısak, adaçayı ve biberiyeyi çıkartın. Fasulyeleri sosla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 20 dakika bekletin. Salataları temizleyin, sularını iyice süzün, küçük parçalara ayırın, fasulye ile karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine pastırma, rezene yeşili ve peyniri serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.