![]() |
Mangolu Tavuk Salatası4 Salatalar & Mezeler & Soslar
Mangolu tavuk salatası
Mangolu tavuk salatası4 Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram tavuk fileto 1-2 yemek kaşığı köri 50 ml. portakal suyu 2 adet mango 1 adet yumurta sarısı 50 gram yağlı yoğurt 110 ml. sıvı yağ 200 gram dondurulmuş bezelye kıyılmış yeşillik maydanoz tuz karabiber yeşil salata Hazırlanışı: Bezelyeleri çözdürüp 10 dakika haşlayın, süzüp soğumaya bırakın. Tavuk filetoyu 2 cm. büyüklüğünde doğrayın. Tuz, karabiber koyup kızgın yağda 6-8 dakika altın sarısı oluncaya kadar kızartın ve bir kenara alın. Tavada kalan yağa köri koyup kavurun. Portakal suyu ilave edin, soğumaya bırakın. Mangoları soyun, etli kısımlarını çekirdeğinden ayırın, küp şeklinde doğrayın. Yumurta sarısını, tavadaki karışım ve yoğurt ile çırpın, damla damla sıvı yağ ilave ederek bir mayonez hazırlayın. Tavuk, mango ve bezelyeleri mayonezle karıştırın, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Elde ettiğiniz karışımı, salata yapraklarının üzerine koyup, yeşillikleri de serperek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.