![]() |
Yumurtalı Bahar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Yumurtalı bahar salatası
Yumurtalı bahar salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 40 dk 4 kişilik Malzemeler: 1 demet hindiba 1 demet roka 2 tatlı kaşığı hardal 6-7 yemek kaşığı sirke 1/2 su bardağı sıvı yağ 4 adet çok taze yumurta 1 yemek kaşığı sıvıyağ tuz karabiber kıyılmış yeşillik Hazırlanışı: Hindiba ve rokayı ayıklayıp yıkayın. Elinizle koparıp küçük parçalara ayırın ve süzülmeye bırakın. Sos için hardal 3 yemek kaşığı sirke, tuz, karabiber ve sıvı yağı karıştırın. Bir tavada 4 su bardağı su, kalan sirke ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. Ateşi kısın. Yumurtaları birer birer çorba kepçesine kırıp, sıcak sirkeli karışıma aktarın. Yumurtaların beyazlarını 2 yemek kaşığı yardımı ile hemen sarılarının üzerine kapatın. Sarılarının tamamen beyazları ile kapanmış olmasına dikkat edin. 2 dk sonra çevirin, 3 dk daha pişirip delikli kepçe yardımıyla sudan çıkarın. Yağlanmış tabağa alın, beyaz kısımlarının düzgün olmayan uçlarını kesin. Bu arada yeşilliklerin üzerine hazırladığınız sosu koyup karıştırın. Yumurtaları dikkatlice salataların üzerine koyun. Yeşillik ve iri tuz serpin, karabiber ile tatlandırın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.