![]() |
Ton Balıklı Pırasa Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Ton balıklı pırasa salatası
Ton balıklı pırasa salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram pırasa 200 gram pancar turşusu 100 gram ton balığı 1 adet yeşil salata 7 yemek kaşığı balsamik sirke 1/2 demet yeşil soğan 1 demet dereotu tuz sıvıyağ Soğanla yakın akraba ve aynı aromaya sahip olan pırasayı birçok yemekte soğan yerine kullanabilirsiniz. Hazırlanışı: Pırasayı temizleyip verev doğrayın. Tuzlu suda 8 dakika blanşe edip iyice süzdürün. Pancarları dilimleyip sudan geçirin. Bir kaseye alıp üzerine yağ dökün. Böylece pancarların renginin diğer malzemelere geçmesini engelleyin. Ton balığını süzüp ufalayın. Salatanın dış yapraklarını alın, iç kısmını yıkayıp süzdürün. Sirke, tuz, 1 tutam kırmızı biber ve 3 yemek kaşığı suyu karıştırın. Taze soğan ve dereotunu kıyıp pırasa ile karıştırın. Bir servis tabağına salata yapraklarını yerleştirin. Önce pırasaları, ardından pancarları yağı ile birlikte yaprakların üzerine dizin. Sonra ton balığını ilave edin. Salata sosunu üzerinden gezdirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.