![]() |
Kıtır Sarmısaklı Kuşkonmaz Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Kıtır sarmısaklı kuşkonmaz salatası
Kıtır sarmısaklı kuşkonmaz salatası Salatalar & Mezeler & SoslarHazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 2 baş sarmısak 700 gram yeşli koşkonmaz 250 gram şeri domates 2 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi 6 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı bal 1 adet kırmızı dolmalık biber 50 gram ceviz içi 10 gram toz şeker 30 gram tereyağı 200 gram taze keçi peyniri tuz karabiber Hazırlanışı: Kuşkonmazların uçlarını kesin ve soyun. Tuzlu suda 6 dakika blanşe edin. Soğuk suya tutup süzdürün. 2 adet domatesi yıkayın ve ikiye bölün. Sirkeyi 3 yemek kaşığı zeytinyağı, sıvı yağ, tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırın. Domatesi ve kuşkonmazı tuzlayıp karabiberleyin. Hazırladığınız sos ile marine edin. Biberi ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın, küb şeklinde doğrayın. Cevizleri kıyın. Sarmısak başlarının kabuğunu soyun ve sapından uzunlamasına ikiye bölün. Kalan zeytinyağını tavada kızdırın. Sarmısakları 6-7 dakika kızartın. Mutfak kağıdı üstüne çıkartıp yağını süzdürün. Şekeri kısık ateşte karamelize edin. Tereyağını, kalan bal, ceviz, biber ve sarmısakla birlikte şekere katıp karıştırın. Keçi peynirini doğrayıp kuşkonmaz salatası ile birlikte tabaklara alın. Sarmısaklı karameli üzerlerine döküp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.