![]() |
Somonlu Lahana Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Somonlu lahana salatası
Somonlu lahana salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 adet lahana 500 gram somon 100 gram yoğurt 100 gram krema 1 demet taze kişniş veya maydanoz 1 adet limon tuz karabiber tarçın Diyet yapanlar için de uygun olan lahananın, 100 gr.'ı 25 kalori içeriyor Hazırlanışı: 4 adet lahana yaprağını kaynar tuzlu suda 2-3 dakika haşlayın. Süzün, ortalarındaki kalın kısımlarını keserek inceltin. Kişnişin bir kısmını süslemek için ayırın. Kalanı irice kesin. Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Kişniş, limon rendesi, tuz, karabiber ve bir tutam tarçını karıştırın. Somonu 4 eşit parçaya kesin. Lahanaların üzerine somonları ve kişniş karışımını koyarak rulo yapın. Kürdanla tutturun. Ruloları, kaynar tuzlu suya oturtulmuş tel süzgeçte, orta ateşte 20-25 dakika haşlayın. Yoğurt, krema, 45 ml. limon suyunu karıştırın, sos haline getirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Lahana salatası ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.