![]() |
Kızarmış Patates Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Kızarmış patates salatası
Kızarmış patates salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram küçük boy patates 200 gram füme somon 50 gram soğan 100 ml. tavuk suyu 150 ml. zeytinyağı 90 ml. beyaz şarap sirkesi 1 demet frenk soğanı tuz karabiber Patates salatasını kendi pişirdiğiniz veya satın aldığınız rozbif ile de sunabilirsiniz. Hazırlanışı: Patatesleri tuzlu suda haşlayın. Süzgeçte süzün ve soğumaya bırakın. Patatesin kabuklarını soyun, 1 cm. kalınlığında dilimleyin. 90 ml. yağı tavada kızdırın. Patatesleri porsiyonlar halinde açık kahverengi oluncaya kadar kızartın. Tavadan çıkartın. Tuz ve karabiber ekin. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Frenk soğanını ince kıyın. Sirke, 60 ml. yağ, tavuk suyu, soğanlar, tuz ve karabiberle karıştırın. Patatesleri servis yapmadan önce sos ile karıştırın. Füme somon ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.