![]() |
Mercimekli Patates Salatası4 Salatalar & Mezeler & Soslar
Mercimekli patates salatası
Mercimekli patates salatası4 Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik 390 kalori Malzemeler: 170 gr. yeşil mercimek 650 ml. sebze suyu 500 gr. patates 30-40 ml. elma sirkesi 10-20 gr. şeker 10 gr. zeytinyağı 1 kırmızı elma 1/2 demet ince yeşil soğan 400 gr. sudak fileto (derisiz) 20 ml. limon suyu 30 gr. un 30 ml. sıvı yağ tere tuz karabiber Hazırlanışı: + Mercimekleri 500 ml. kaynar sebze suyu ile bir tencereye koyun. Üstü kapalı, orta ateşte 20 dakika pişirin. + Patatesleri kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Sirkeyi 150 ml. sıcak sebze suyu, tuz, biber, şeker ve zeytinyağı ile çırpın. + Elmayı kabuğuyla dörde bölün. Çekirdekli kısmını çıkartın. Verev dilimlere kesip, sosa ekleyin. Yeşil soğanları temizleyin. Beyaz ve açık yeşil kısımlarını halka doğrayıp sosa katın. + Patatesleri süzün, soğuk sudan geçirin, soyun ve sosun içine doğrayın. Mercimekleri süzgeçte süzdürdükten sonra onu da salataya ilave edin. + Balıklara limon suyu, tuz, biber ekin. Una bulayıp, fazlasını silkeleyin. Sıvıyağda her iki tarafını 2-3 dakika altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Salatayla beraber tabaklara paylaştırın. Üstüne tere yapraklarını serpiştirin. Patatesle mercimeğin kombinasyonu özellikle sağlıklı. Elma ve tere salatayı zenginleştirirken kızarmış sıcak balık da yemeği tamamlıyor. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.