![]() |
Turplu Bahar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Turplu bahar salatası
Turplu bahar salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 30 dk 4 kişilik Malzemeler: 1 demet kırmızı turp 130 gram sultani bezelye 1 demet taze soğan 4 adet salatalık 1/2 demet maydanoz 1/2 demet taze sarmısak 2 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı hardal 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 yemek kaşığı sıvı yağ tuz karabiber Hazırlanışı: Sultani bezelyeleri ayıklayın, yıkayın ve ikiye bölün. Turp ve taze soğanları ayıklayın, yıkayın ve dilimleyin. Salatalıkları soyun , uzunlamasına ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın ve dilimleyin. Maydanozu ve taze sarımsağı kıyın. Maydanoz ve sarımsak hariç tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Sirke, şeker, tuz, karabiber, hardal ve yoğurtla bir sos hazırlayın. Salata malzemesini sosa katın, üstüne yeşillikleri serpip baget ekmekle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.