![]() |
Pancar Turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar
Pancar turşusu
Pancar turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 30 dk 4 kişilik Malzemeler: 500 gram kırmızı pancar 1 bardak sirke 1/2 adet limon suyu 4 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı toz şeker tuz Hazırlanışı: Pancarları ovarak yıkayın sap ve yapraklarını kesin. Tencereye koyun, üstünü örtecek kadar su koyun, tuz ve sirke ilavesiyle yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzün ve soğumadan kabuklarını soyup dilimleyin. Cam kavanoza alın, kaynama suyunu süzerek üzerine dökün. Ayıkladığınız sarmısakları dövün, limon suyu, toz şeker ve tuz ekleyerek buzdolabında 2-3 gün bekletin. Pancar turşularını salatalara da ekleyerek hoş bir tat elde edebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.