![]() |
Anasonlu Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Anasonlu patates
Anasonlu patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram patates 1 tatlı kaşığı anason 200 gram lahana 150 gram pastırma 8 yemek kaşığı sıvıyağ 60 gram tereyağı 175 gram arpacık soğan tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri kabukları ile tuzlu suda haşlayıp soğumaya bırakın. Daha sonra soyup verevine ikiye kesin. Pastırmayı 2-3 cm. kalınlığında dilimleyin. Soğanları soyup dilimleyin. Lahanayı yıkayıp tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve süzülmeye bırakın. Sıvı yağı iki ayrı tavada kızdırın. Patatesleri tavalara bölüp kızartın. Patateslere pastırmaları ekleyip, 5-10 dakika kavurun. Anason, lahana ve soğanları ekleyin, kavurmaya devam edin. Tereyağını katın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 5 dakika sonra ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.