![]() |
Avokadolu Dipli Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Avokadolu dipli patates
Avokadolu dipli patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 6 kişilik Malzemeler: 6 adet iri patates 100 gram kabak 2 adet sivri biber 2 adet kırmızı dolmalık biber 2 adet avokado 3 yemek kaşığı limon suyu 500 gram taze kutu peynir 1 tatlı kaşığı acı biber sosu beyaz karabiber tuz Hazırlanışı: Patatesleri iyice yıkayıp kurulayın ve aluminyum folyoya sarın. Fırın tepsisine dizin. 220ø ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Diğer tarafta kabakları yıkayıp küb şeklinde doğrayın. Tuzlayıp sularının süzülmesi için süzgece alın. Biberleri uzunlamasına ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Küb şeklinde doğrayın. Dolmalık biberleri tuzlu kaynar suda 5 dakika blanşe edin. Soğuk suya tutun, ince zarlarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küb şeklinde doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Beyaz ve yeşil kısımlarını ayrı yerlerde bekletin. Avokadoları soyun, ikiye bölüp çekirdeğini çıkartın. İnce ince doğrayıp limon suyu ile karıştırarak püre haline getirin. Peyniri ilave edin. Tuz karabiber ve acı biber sosu ile tatlandırın. Taze soğanın yeşil ve beyazlarının yarısını hazırladığınız dip ile karıştırın. Patateslerin ortasını artı şeklinde kesip bastırarak açın. Avokadolu dip ve kalan yeşil taze soğanları ortasına doldurup servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.