![]() |
Bulgurlu Kabak Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Bulgurlu kabak dolması
Bulgurlu kabak dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 55 dakika 4 kişilik Malzemeler: 150 gram bulgur 375 ml. sebze suyu 4 adet kabak 3 sap taze soğan 2 diş sarmısak 200 gram domates 2 yemek kaşığı zeytinyağı 100 gram kaşar peyniri yenibahar tuz karabiber Hazırlanışı: Bulguru kaynamakta olan sebze suyuna atın. Üzeri kapalı olarak sıcak suyun içinde 15 dakika kadar bekletip süzün. Kabağı temizleyin, uzunlamasına yarıya bölün. Bir kaşık yardımıyla iç kısmını çıkarıp atın. Kabağın kenarlarında 4 mm. eninde bir kalınlık bırakın. Kabağın içini ince ince kıyın. Taze soğanları temizleyin. Açık yeşil kısımlarını 2 cm. eninde dilimleyin. Sarmısağı soyun. Domateslerin kabuğunu soyun, ve etini küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Taze soğanla kıyılmış kabağı karıştırarak 2 dakika kadar kavurun. Sarmısağı dövüp içine karıştırın. Domatesle süzülmüş bulgura ilave edin, tüm malzemeyi yenibahar, tuz ve karabiberle tatlandırın. Oyulmuş kabakların içini tuzlayın. Fırına dayanıklı bir kabın içine yan yana dizin. Harcı kabakların içine doldurun. Kalan harcı da kabakların yanına yerleştirin. Kaşar peynirini rendeleyip kabakların üstüne serpiştirin. Önceden 2000 ısıtılmış fırının alttan 2. rafında peynir eriyene kadar 30 dakika fırınlayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.