ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Baharatlı Bulgur Pilavı Ve Kızarmmış Patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781862)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:04 PM

Baharatlı Bulgur Pilavı Ve Kızarmmış Patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapı
 
Baharatlı bulgur pilavı ve kızarmmış patlıcan
Baharatlı bulgur pilavı ve kızarmmış patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapı

Hazırlama süresi 105 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

750 gram patlıcan
1 su bardağı süt
50 gram salamura yaprak
150 gram arpacık soğanı
3 adet küçük kırmızı biber
100 gram dolmalık fıstık
50 gram kuru üzüm
1 su bardağı sıvı yağ
300 gram bulgur
400 ml. et suyu
1/4 tatlı kaşığı yenibahar
100 gram un
3 adet yumurta
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 demet maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patlıcanları uzunlamasına 1.5 cm kalınlığında dilimleyin. Bir kaseye dizin üzerlerine sütü sökün. 1 saat boyunca çevirerek sütü çekmelerini sağlayın.
Yaprakları soğuk suda yıkayın. 2-3 tanesini bir kenara ayırın, diğerlerinin kalın damarlarını ve saplarını ayıklayın ve ince ince kıyın. Soğanları soyun ve kıyın. Acı biberin çekirdeklerini çıkarın, ayıklayın ve ince ince doğrayın. Dolmalık fıstıkları yağsız tavada pembeleştirin. Acı biber, soğan, yaprak ve üzümleri 4 yemek kaşığı kızgın sıvı yağda 2-3 dk kavurun. Bulguru katın. Et suyunu ilave edin tuz ve yenibahar koyun, hafif ateşte 15 dk pişirin.
Patlıcanları sütten çıkarın, sıkın. Sıvı yağı 180 c kızdırın. İlk önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp rende peynire batırın. 2er dk kızartın. Bulguru dolmalık fıstıklar ve kıyılmış maydanız ile karıştırıp kenara ayırdığınız yaprakların üzerinde tabağa alın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.