![]() |
Baharatlı Bulgur Pilavı Ve Kızarmmış Patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapı
Baharatlı bulgur pilavı ve kızarmmış patlıcan
Baharatlı bulgur pilavı ve kızarmmış patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapı Hazırlama süresi 105 dakika 4 kişilik Malzemeler: 750 gram patlıcan 1 su bardağı süt 50 gram salamura yaprak 150 gram arpacık soğanı 3 adet küçük kırmızı biber 100 gram dolmalık fıstık 50 gram kuru üzüm 1 su bardağı sıvı yağ 300 gram bulgur 400 ml. et suyu 1/4 tatlı kaşığı yenibahar 100 gram un 3 adet yumurta 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Patlıcanları uzunlamasına 1.5 cm kalınlığında dilimleyin. Bir kaseye dizin üzerlerine sütü sökün. 1 saat boyunca çevirerek sütü çekmelerini sağlayın. Yaprakları soğuk suda yıkayın. 2-3 tanesini bir kenara ayırın, diğerlerinin kalın damarlarını ve saplarını ayıklayın ve ince ince kıyın. Soğanları soyun ve kıyın. Acı biberin çekirdeklerini çıkarın, ayıklayın ve ince ince doğrayın. Dolmalık fıstıkları yağsız tavada pembeleştirin. Acı biber, soğan, yaprak ve üzümleri 4 yemek kaşığı kızgın sıvı yağda 2-3 dk kavurun. Bulguru katın. Et suyunu ilave edin tuz ve yenibahar koyun, hafif ateşte 15 dk pişirin. Patlıcanları sütten çıkarın, sıkın. Sıvı yağı 180 c kızdırın. İlk önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp rende peynire batırın. 2er dk kızartın. Bulguru dolmalık fıstıklar ve kıyılmış maydanız ile karıştırıp kenara ayırdığınız yaprakların üzerinde tabağa alın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.