ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Defneli Mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781855)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:05 PM

Defneli Mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Defneli mercimek
Defneli mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 90 dakika
1 kişilik
Malzemeler:
  • 1 adet defne yaprağı
  • 60 gram mercimek
  • 1 adet et suyu tableti
  • 200 gram kuzu eti
  • 20 gram margarin
  • 1 diş sarmısak
  • 1/2 su bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı:
Defne yaprağının kenarlarını birkaç yerinden yırtın, böylece daha yoğun lezzet vermesini sağlayın.
Mercimek ve defne yaprağını 1,5 su bardağı sıcak su ve et suyu tableti ile hafif ateşte 30 dk pişirin.
Diğer tarafta kızdırdığınız yağda etlerin her iki tarafını kavurun.
Tuz, karabiber, ezilmiş sarmısak ile tatlandırın. Alüminyum folyaya sarıp sıcak tutun.
Kremayı kızartma yağına katıp harlı ateşte koyulaşana kadar kaynatın.
İyice yumuşamış mercimeklere ekleyin. Tuz, karabiberle tatlandırın.
Üzerlerine maydanoz serpip kuzu filetoları ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.