![]() |
Deniz Börülcesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Deniz börülcesi
Deniz börülcesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik 90 kalori Malzemeler:
Hazırlanışı: Fazla tuzlarını atmak için börülceleri iki saat kadar sodalı suda bekletin. Suyunu süzüp, diriliklerini kaybetmeyecek şekilde 10 – 15 dakika kadar haşlayın. Buzlu suda 10 dakika bekleterek soğutun. Börülcelerin içlerindeki dikenimsi lifi çıkartmak için her iki ucundan tutun. Alt kısmından börülceyi sanki bir bıçağı kılıfından çıkarıyormuş gibi tutup çekin. Soğanı küp doğrayın. Domatesleri blanşe edip kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartıp küp doğrayın. Biberlerin tohumlarını çıkartıp küçük doğrayın. Soğanı kızgın zeytinyağında kavurun. Biber ve domatesi ekleyin. 1-2 dakika sonra börülceleri ekleyip hızlıca çevirip ateşten alın. Börülceleri servis tabağına alın. Taze çekilmiş karabiber serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.