![]() |
Baklalı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Baklalı enginar
Baklalı enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 10-12 kişilik 306 kalori Malzemeler: 400 gram iç bakla (dondurulmuş) 4 diş sarmısak 1/2 su bardağı üzüm sirkesi 12 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı limon suyu 10 adet enginar (konserve) 1 sap biberiye 200 gram hindi pstırma 1/2 demet maydanoz 100 gram kaşar peyniri tuz karabiber Hazırlanışı: Baklaları çözülmeye bırakın, sarmısakları soyun ve ezin. Sirke, limon suyu, biberiye, sarmısakların yarısı, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi 1 lt. su ile kaynatın. Enginarları süzüp, baklalarla birlikte ağzı kapalı olarak sirkeli karışımda 5 dakika pişirin. Bu arada pastırmaları ince ince kesin, 1 yemek kaşığı zeytinyağında çıtır çıtır kızartın, süzgece alın ve yağını süzün. Maydanozu yıkayıp ince kıyın. Peyniri ince ince dilimleyin. Haşlama suyundan 1 su bardağının içine kalan sarmısak ve zeytinyağını katın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Sebzeleri süzüp, hazırladığınız sos ve maydanoz ile karıştırın. Kızarmış pastırma ve peynir ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.