ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Baklalı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781853)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:05 PM

Baklalı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Baklalı enginar
Baklalı enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
10-12 kişilik
306 kalori Malzemeler:

400 gram iç bakla (dondurulmuş)
4 diş sarmısak
1/2 su bardağı üzüm sirkesi
12 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
10 adet enginar (konserve)
1 sap biberiye
200 gram hindi pstırma
1/2 demet maydanoz
100 gram kaşar peyniri
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Baklaları çözülmeye bırakın, sarmısakları soyun ve ezin. Sirke, limon suyu, biberiye, sarmısakların yarısı, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi 1 lt. su ile kaynatın.
Enginarları süzüp, baklalarla birlikte ağzı kapalı olarak sirkeli karışımda 5 dakika pişirin.
Bu arada pastırmaları ince ince kesin, 1 yemek kaşığı zeytinyağında çıtır çıtır kızartın, süzgece alın ve yağını süzün.
Maydanozu yıkayıp ince kıyın. Peyniri ince ince dilimleyin. Haşlama suyundan 1 su bardağının içine kalan sarmısak ve zeytinyağını katın. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
Sebzeleri süzüp, hazırladığınız sos ve maydanoz ile karıştırın. Kızarmış pastırma ve peynir ile birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.