ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dereotlu Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781850)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:06 PM

Dereotlu Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Dereotlu patates
Dereotlu patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
  • 600 gram küçük boy patates
  • 125 gram dil peyniri
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 20 gram margarin
  • 1 diş sarmısak
  • 100 ml. süt
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri bol tuzlu suda haşlayın. Soğuk suya tutun, süzün, kabuklarını soyun.
Peyniri dilimleyin. Dereotunu ve maydanozu yıkayıp, kıyın.
Yağı geniş bir tavada eritin. Ezilmiş sarımsak, tuz, karabiberle patatesleri yağda çevirin. Yeşilliklerin birazını ayırıp kalanını içine katın. Sonra patatesleri ısıya dayanıklı bir kaba koyun. Kremayı, tavada bir taşım kaynatın ve patateslerin üstlerine dökün, peyniri üstlerine ve aralarına yerleştirin.
Fırının alttan 2. rafında üstten ısı vererek 8-10dk. iyice kızartın. Geri kalan yeşillikleri üstüne serpiştirip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.