![]() |
Dereotlu Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Dereotlu patates
Dereotlu patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler:
Patatesleri bol tuzlu suda haşlayın. Soğuk suya tutun, süzün, kabuklarını soyun. Peyniri dilimleyin. Dereotunu ve maydanozu yıkayıp, kıyın. Yağı geniş bir tavada eritin. Ezilmiş sarımsak, tuz, karabiberle patatesleri yağda çevirin. Yeşilliklerin birazını ayırıp kalanını içine katın. Sonra patatesleri ısıya dayanıklı bir kaba koyun. Kremayı, tavada bir taşım kaynatın ve patateslerin üstlerine dökün, peyniri üstlerine ve aralarına yerleştirin. Fırının alttan 2. rafında üstten ısı vererek 8-10dk. iyice kızartın. Geri kalan yeşillikleri üstüne serpiştirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.