![]() |
Beşamel Soslu Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Beşamel soslu sebze
Beşamel soslu sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 500 gram ufak patates 600 gram havuç 250 gram yeşil kuşkonmaz 150 gram sultani bezelye 10 gram taze zencefil 1/2 demet taze soğanın yeşil uçları 40 gram margarin 1 yemek kaşığı köri 30 gram un 250 ml. sebze suyu 250 ml. süt 1 yemek kaşığı limon suyu tuz karabiber Beşamel sos Mutfakların ana soslarından olan beşamel; un, süt ve yağ ile hazırlanır. Sosu hazırlarken unun topak topak olmaması ayrı bir dikkat ister. Bunun için karıştırma işlemine hiç ara vermemek ve kullanılan malzemelerin oda ısısında olması gerekir. Beşamel sos, çeşitli baharatlarla tatlandırılarak farklı lezzetler yaratılabilir. Hazırlanışı: Patatesleri soyun ve uzunlamasına dörde bölün. Havuçları soyun ve 1 cm. kalınlığında dilimlere kesin. Kuşkonmazın 1/3 lük alt kısmını soyun ve 4 cm. uzunluğunda parçalara kesin. Sultani bezelyelerin kılçıklarını ayıklayın. Zencefili soyun ve ince ince kıyın. Taze soğanın yeşil uçlarını halka halka doğrayın. Margarini eritin. Üzerine köri ve un serpiştirip karıştırın. Sebze suyu ve sütü katın. Topak topak olmaması için sürekli karıştırın ve bir taşım kaynatın. Zencefil, patates ve havuçları ilave edin ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kuşkonmaz ve sultani bezelyeleri katın. Ara ara karıştırın ve 10 dakika sonra ateşten alın. Sebzeleri tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın. Üzerine taze soğanın uçlarını serpip baget ekmekle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.