![]() |
Bezelye Garnitür Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Bezelye garnitür
Bezelye garnitür Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 10 dakika 4 kişilik Malzemeler: 100 ml. limon sirkesi 20 gram un 200 ml. sebze suyu (tablet) 2 adet yeşil salata 1 demet maydanoz muskat toz şeker tuz karabiber 1 kilogram bezelye 100 gram arpacık soğanı 30 gram tereyağı 100 gram pastırma(dilimlenmiş) Hazırlanışı: Bezelyeyi ayıklayın. Soğanları soyun, pastırmayı ince şeritlere kesin. Tereyağını bir tencerede kızdırın. Pastırma şeritlerini ve soğanları koyup pembeleştirin. Un katıp kavurmaya devam edin. Limon sirkesi ve sebze suyu ilave edin, 7 dakika hafif ateşte pişirin. Bezelyeleri katın 3-4 dakika daha ağzı kapalı olarak pişirin. Tuz, karabiber, muskat ve bir tutam toz şeker ile tatlandırın. İri dış yapraklarını ayırarak salatayı ayıklayın. Diğerlerini küçük parçalara ayırın, yıkayın ve suyunu iyice süzdürün. Maydanozu iri kıyın salatayla birlikte bezelyelere katın. Dana bonfile ve baget ekmekle servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.