![]() |
Bezelye Soslu Karnıbahar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Bezelye soslu karnıbahar
Bezelye soslu karnıbahar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 750 gram karnıbahar 2 adet soğan 4 yemek kaşığı margarin 300 gram dondurulmuş bezelye 1 gram dondurulmuş bezelye 5 çay bardağı süt 1 adet limon kabuğu rendesi 1/2 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Bir tencerede tuzlu su kaynatıp karnabaharı 15 dk haşlayın. Soğanları soyup küb şeklinde doğrayın. 2 yemek kaşığı yağda kavurun. Bezelyeleri ilave edip kapağı kapalı olarak 5 dk pişirin. Karnıbaharın haşlama suyundan 1,5 çay bardağı ayırın. Süt ve kalan yağ ile birlikte bezelyelere katın. Bir taşım kaynattıktan sonra el blendırı ile püre haline getirin. Elde ettiğiniz sosu tuz, karabiber, limon kabuğu rendesi ve toz şeker ile tatlandırın. Maydanoz yapraklarını saplarından ayırın, ince ince kıyın. Karnıbaharı tabağa alın üzerine sosu döküp, kıyılmış maydanoz serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.