![]() |
Fırında Kıymalı Pancar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Fırında kıymalı pancar
Fırında kıymalı pancar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 90 dakika 4 kişilik Malzemeler: 8 adet orta boy kırmızı pancar 400 gram soğan 2 tatlı kaşığı kekik 8 yemek kaşığı sıvıyağ 400 gram kıyma 2 adet yumurta 4 yemek kaşığı galeta unu 250 ml. sebze suyu tablet 150 gram krema 4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Hazırlanışı: Pancarları iyice yıkayın. Tuzlu kaynar suda üstü kapalı olarak orta ateşte 50-60 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirin, süzün ve ılınmaya bırakın. 150 gr. soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Kekikle birlikte 2 yemek kaşığı sıcak sıvıyağda şeffaflaşana kadar kavurun, biraz soğumaya bırakın. Pancarı soyup enlemesine yarıya bölün. Alt kısımlarını hafif yassı olacak şekilde kesin. Kıymayı yumurta, galeta unu ve soğanlı karışımla birlikte yoğurun, karabiberle tadlandırın. Pancarları geniş yüzleri üstte kalacak şekilde tepsiye oturtun. Kıymalı harcı yassı köfte biçiminde şekillendirin ve pancarların üzerine yerleştirin. Sebze suyunu bir taşım kaynatın, tepsiye dökün. Önceden 2100 ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 15 dakika fırınlayın. Bu arada 250 gr. soğanı soyun ve halka halka doğrayıp, 6 yemek kaşığı sıvıyağda orta ateşte gevrekleşene kadar kızartın. Bir kevgir yardımıyla çıkarıp kağıt mutfak havlusu üzerinde bekletin. Kremayı biraz tuz ve biberle karıştırın. Pancarları tepsiden çıkarın, krema ve soğan halkaları ile süsleyin, maydanoz serpiştirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.