![]() |
Karışık Sebze İzgara Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Karışık sebze ızgara
Karışık sebze ızgara Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 15 dakika 4 kişilik 235 kalori Malzemeler: 6 adet enginar 4 adet soğan 4 adet kabak 12 adet kuşkonmaz 4 adet dolamlık biber 12 adet çeri domates 8 adet küçük boy patlıcan 12 adet mantar 100 ml. zeytinyağı tuz karabiber 1 demet dereotu 1 demet fesleğen 20 ml. zeytinyağı Hazırlanışı: Dereotu ve fesleğenin saplarını ayıklayın. Mikserde zeytinyağı, dereotu, fesleğen, tuz ve karabiberi püre haline getirerek bir sos hazırlayın. Enginarları yıkayıp ikiye kesin. Kabakları uzunlamasına ince ince dilimleyin. Patlıcanları da uzunlamasına sapları kalacak şekilde ikiye kesin. Kuşkonmazları ayıklayın, verev olarak ikiye bölün. Soğanları soyun. Hazırladığınız sebzeleri yıkanmış dolmalık biberler, çeri domatesler ve mantarlar ile bir kaba alın. Üstlerine zeytinyağı gezdirin. Fırının ızgarasına dizin ve sık sık çevirerek iyice kızartın. Hazırladığınız sos ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.