![]() |
Terbiyeli İspanak Kökü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Terbiyeli ıspanak kökü
Terbiyeli ıspanak kökü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 6 kişilik Malzemeler: 500 gram ıspanak kökü 2 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı kuzu eti 1 adet soğan tuz karabiber Terbiyesi için 1 adet yumurta 1/2 adet limon suyu Hazırlanışı: Soğanı ayıklayıp küb şeklinde doğrayın. Bir tencereye margarin, soğan, ve eti koyup tencerenin kapağını kapatın. Et suyunu salıp tekrar çekinceye kadar orta ısıdaki ateşte karıştırarak 20 dakika kavurun. Yarım su bardağı su, karabiber ve tuz ekleyin. Kısık ateşte 45 dakika pişirip ateşten alın. Ispanağın kök kısımlarını, bir parça saplı kalacak şekilde kesip yapraklarından ayırın. Kökleri iyice yıkayın. Kaynar tuzlu suda 20 dakika haşlayıp etlere katın. Gerekirse ıspanağın haşlama suyundan 1/2 su bardağı ekleyip orta ateşte 15 dakika pişirin. Küçük bir kapta yumurtayı çatalla iyice çırpın. Limon suyunu ekleyip çok kısık ateşte çırpmaya devam edin. 1/4 su bardağı suyu yumurtalara yedirin ve terbiye koyulaşınca ateşten alın. Hazırladığınız terbiyeyi ıspanakların üzerine döküp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.