![]() |
Karidesli Kabak Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Karidesli kabak dolması
Karidesli kabak dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dk 4 kişilik Malzemeler: 750 gram kafası ve kabukları çıkartılmış karides 5 yemek kaşığı krema 1 adet taze acı kırmızı biber 1 adet yumurta 1 adet yumurta akı 2 yemek kaşığı limon suyu 2 adet taze soğan 1 demet kişniş 2 adet büyük boy kabak 400 ml. sebze suyu 5 yemek kaşığı beyaz şarap 100 ml. krema 30 gram tereyağı 2 tatlı kaşığı nişasta 4 dilim limon tuz karabiber Hazırlanışı: Karidesleri yıkayın, kurulayın, sırtlarındaki siyah bağırsakları çıkarın. Mutfak robotuna koyup püre haline getirin. Yumurta, yumurta akı, limon suyu ve krema ile karıştırıp 10 dakika dondurun. Fırını 2000 de ısıtın. Acı biberi uzunlamasına yarıya bölün, çekirdeklerini çıkarıp çok ince kıyın. Taze soğanları temizleyin. Sadece beyaz ve açık yeşil kısımlarını ince ince dilimleyin. Kişniş yapraklarını ince kıyın. Karidesli harcı iyice karıştırın. Acı biber, kişniş ve kıyılmış taze soğan ile karıştırın. Tuzlayıp biberleyin. Kabağı soyun, uzunlamasına yarıya bölün ve bir kaşıkla iç kısmını kazıyın. Karidesli harcı kabakların içine eşit biçimde doldurun. İnce uzun bir fırın kabına sebze suyunu dökün. Kabakları içine oturtun ve sıcak fırının alttan 2. rafında 30-40 dakika pişirin. Kabak dolmalarını fırın kabından çıkarıp sıcak bir yerde bekletin. Pişme suyunu ince bir süzgeçten geçirin. Şarap ve krema ilave ederek 1/2 litreye tamamlayın. Tereyağını katın. Sosa 2 yemek kaşığı suda eritilmiş nişastayı ilave edin, bir taşım kaynatın. Tuzlayıp biberleyin. Limon dilimleri ve sos ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.