![]() |
Domatesli Taze Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Domatesli taze fasulye
Domatesli taze fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1.5 saat 20 kişilik Malzemeler: 3 kilogram taze fasulye 100 gram soğan 3 diş sarmısak 100 gram sap kereviz 150 gram havuç 1 kilogram olgun domates 1/2 demet maydanoz 1 demet fesleğen 10 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Taze fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp 8-10 dakika tuzlu kaynar suda haşlayın. Hemen soğuk sudan geçirip süzülmeye bırakın. Soğan ve sarmısağı soyup ince kıyın. Kerevizi temizleyip liflerini çıkarın. Havucu temizleyin. Her ikisini de çok ince kıyın. Domatesleri 1 dakika kaynar suda tutun, hemen soğuk sudan geçirip süzün. Kabuğunu soyun, domatesleri dörde bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra irice doğrayın. Maydanoz yapraklarını ince kıyın. Fesleğen yapraklarını kabaca doğrayın. 10 yemek kaşığı zeytinyağını geniş ve sığ bir tavada ısıtın. Soğanla sarmısağı şeffaflaşana kadar yağda çevirin. Kerevizle havucu katıp kavurmaya devam edin. Fasulyeyle domatesi ilave edin, üstü kapalı olarak orta ateşte 7-10 dakika pişirin. Sık sık karıştırın. Tuz ve karabiber ile tadlandırın. En son yeşillikleri katıp harmanlayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.