![]() |
Patatesli Brokoli Fırın Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Patatesli brokoli fırın
Patatesli brokoli fırın Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 750 gram patates 300 gram brokoli 80 gram siyah zeytin 1 adet büyük soğan 2 diş sarmısak 70 gram margarin 80 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1-2 yemek kaşığı limon suyu tuz karabiber yabani sarmısak Hazırlanışı: Mümkünse 1 gün önceden patatesleri kabuklarıyla haşlayın, suyunu süzün, soğuk suya tutun ve kabuklarını soyun. Brokolinin sap kısımlarını ayıklayın. Çilekli kısmını tuzlu suda 2dk. haşlayın, soğuk suya tutup süzün. Zeytinlerin çekirdeklerini ayıklayıp dilimleyin. Soğanları küçük küçük doğrayın. Sarmısağı ezin. 30 cm. çapındaki tart kalıbını 10 gr. yağ ile yağlayın. Patatesleri iri rendeleyin, brokoli, zeytin, (birkaç brokoli ve zeytini bir kenara ayırın) soğan, sarımsak ve peynir ile karıştırıp, karabiberleyin. Patatesli karışımı tart kalıbına döküp elinizle yerleştirin. Ayırdığınız brokoli ve zeytinleri patatesli karışımın üzerine bastırın. Erimiş yağı fırça ile üzerine sürün. Tartı önceden 200c ısıtılmış fırının önce alttan ikinci rafında 45-50 dk. sonra da fırının tabanında 5dk. pişirin. Yabani sarmısakları kıyıpsüt kreması, limon suyu, tuz, karabiber ile karıştırın. Tartı biraz soğumaya bıraktıktan sonra dilimleyip kremalı karışım ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.