![]() |
Mayonezli Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Mayonezli sebze
Mayonezli sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik 315 kalori Malzemeler: 600 gram patates 100 gram patates 400 gram havuç 100 ml. sebze suyu 4 yemek kaşığı zeytinyağı 125 gram diyet mayonez 100 gram kurutulmuş domates 2 adet kırmızı soğan 600 gram pazı beyaz karabiber tuz Hazırlanışı: Patatesleri kabuklarını soymadan yıkayın ve tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp sıcakken kabuklarını soyun. Bu arada domateslerin yağını süzdürün. Soğanları küb doğrayın. Havuçları temizleyip 5 mm. kalınlığında verevine doğrayın. Pazıyı yıkayın. Pazının saplarını keserek çıkartıp 5 mm. kalınlığında verevine doğrayın. Pazıyı yıkayın. Pazının saplarını keserek çıkartıp 5 mm. kalınlığında dilimleyin. Yapraklarını verevine kesin. Domatesleri küb şeklinde doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Soğan ve havuçları ilave edip 2 dakika daha kavurun. Sebze suyunu ekleyip hepsini 5 dakika pişirin. Domateslerin yağını kalan yağ ile karıştırıp bir tavada kızdırın. Patatesleri kızdırdığınız yağda kızartın. Pazıları havuçlara ilave edip 5 dakika pişirin. Mayonez ekleyip tuz ve karabiber ekin. Domates küblerini patates ile karıştırıp hafifçe ısıtın. Tuz ve karabbier ekin. Pazılı havuç karışımı ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.