![]() |
İspanak Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Ispanak graten
Ispanak graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram dondurulmuş ıspanak 750 gram patates 125 ml. süt 3 yemek kaşığı süt kreması 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri tuz karabiber muskat Başınıza gelebilecekler Kıvam: l Patatesler lastiksi bir doku kazanabilir. Lezzet: l Önceden hazırladığınız grateni tekrar ısıttığınızda lezzeti bozulabilir. Sizden önce keşfedildi Kıvam: l Patatesleri püre haline getirmek için kesinlikle mutfak robotu kullanmayın. Böyle ezilen patatesler lastiksi bir doku kazanırlar. Püre yapmak için en ideal yöntem çatalla ezmektir. Lezzet: l Önceden hazırladığınız grateni sadece ısıtmak için fırına koyduğunuzda benmari yöntemi uygulayın. l Dondurul Hazırlanışı: Ispanağı çözülmeye bırakın. Ispanakları ince ince doğradıktan sonra suyunu iyice sıkın. Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın. Kabuklarını soyup ezin. Patatesleri süt ve krema ile karıştırın. Karabiber, tuz ve muskat ile tatlandırın. Daha sonra ıspanaklara katın. Hazırladığınız karışımı küçük ve ısıya dayanıklı 4 kaba boşaltın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. 225ø ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.