![]() |
Karnabahar Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Karnabahar graten
Karnabahar graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 adet karnabahar 500 gram patates tuz 30 gram un 30 gram margarin 1 su bardağı et suyu 1 su bardağı süt 200 gram yağlı eritme peynir karabiber rendelenmiş muskat kabı yağlamak için yağ 100 gram taze kaşar peyniri maydanoz Hazırlanışı: Karnabaharı ayıklayın, parçalara ayırın. Karnabaharı ayıklayın, parçalara ayırın. Patatesleri soyun, dilimleyin. Her ikisini de kaynamakta olan suda 5dk. blanşe edin. Unu yağda pembeleştirin. Et suyu ve sütü ılıtıp ilave edin ve 5dk. pişirin. Eritme peyniri ilave edip karıştırın. Sosu tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın. Isıya dayanıklı bir kabı yağlayın, patates ve karnabaharları kaba yerleştirin. Sosu üzerine dökün, üstüne ince kestiğiniz kaşar peyniri koyun. Önceden 200c ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 20-25dk. pişirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.