![]() |
Kuru Fasulye Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kuru fasulye türlüsü
Kuru fasulye türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 135 dakika 6 kişilik Malzemeler: 300 gram kuru fasulye 1.5 gram hindi kuşbaşı 3 adet soğan 1 diş sarmısak 1 adet defne yaprağı 2 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kimyon 400 gram havuç 300 gram pırasa 300 gram beyaz lahana 1 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Fasulyeleri bir gece önceden soğuk suda ıslatın. Soğan ve sarmısağı soyun ikiye kesin. Hindi etini, soğan, sarmısak, defne yaprağı, kekik, kimyon ve tuzla birlikte bir tencereye koyun. Üstünü örtecek kadar soğuk su ekleyip hafif ateşte 1.5 saat pişirin. Etleri çıkartın, suyunu tel süzgeçten geçirip kaynatın. Süzdüğünüz fasuyeleri koyup ağzı kapalı olarak 1 saat hafif ateşte pişirin. Havuçları soyun, dilim dilim doğrayın. Lahanayı ince şeritler halinde kesin. Havuç ve lahanadan 10 dakika sonra hnidi eti ile fasulyelere ilave edin. Türlüyü tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kıyılmış maydanoz serperek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.