![]() |
Pilav Üstü Patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Pilav üstü patlıcan
Pilav üstü patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dk 4 kişilik Malzemeler: 750 gram patlıcan 100 gram minik soğan 2 diş sarmısak 10 gram zencefil 25 gram susam 12 yemek kaşığı sıvıyağ 30 gram tuzlu kavrulmuş fıstık 1 tatlı kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi 1/2 demet maydanoz 1-2 yemek kaşığı acı biber sosu 1 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş tuz karabiber Hazırlanışı: Patlıcanları ayıklayın, uzunlamasına ikiye kesin, 1 cm. kalınlığında dilimleyin. Soğanları soyun, ince ince doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Zencefili incecik rendeleyin. Susamları yapışmaz yüzeyleri tavada karıştırarak pembeleştirin. Fıstıkları mikserde ufalayın. Patlıcanları 5 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğunuz iki büyük tavada ve kızgın yağda kızartın. Tuzla tatlandırın. Her bir tavaya 1 yemek kaşığı sirke ilave edin. Soğan, sarımsak ve zencefili yayvan bir tencerede kalan yağı ilave edip kavurun. Patlıcanları katın. Acı biber sosu, tarçın, kişniş, susamların 2/3 si ile fıstıkların yarısını ilave edin. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin. Maydanozlardan süslemek için birkaç sap ayırın, kalanını irice kıyın ve patlıcanlara katın. Kalan susam, fıstık ve maydanozu üzerine serpip, kokulu pirinçten yaptığınız pilavla birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.